۲۳ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۵۳

مقابله با خرافات و بدعتها- 5

ضعف فکری جوامع عامل رشد خرافات است

ضعف فکری جوامع عامل رشد خرافات است

رئیس جامعه المصطفی با تأکید بر عقلانی و منطقی بودن دین اسلام و ضرورت توجه به معیارهای شناخت حقیقت از خرافه، یادآور شد:ضعف بنیانهای فکری و اخلاقی یک جامعه می تواند بستر رشد و گسترش خرافه را فراهم کند.

حجت الاسلام علیرضا اعرافی رئیس جامعه المصطفی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با زدودن خرافات از جامعه گفت: برای دور کردن خرافات از جامعه باید به ملاک و شاخص تشخیص خرافه از حقیقت توجه کنیم چرا که خرافه التزام قلبی و عملی به چیزی است که هیچ دلیلی برای اثبات آن وجود نداشته و پایه استدلالی ندارد.

وی افزود: درحالی که مستندات و ادله خرافات محکم نیست با سه معیار می توان میان خرافه و حقیقت تمایز قائل شد دلیل اول اینکه امر مدنظر از نظر عقلی واضح و روشن باشد، دلیل دوم اینکه علم و دانش بشری مارا به سوی آن راهنمایی کند و یا به عنوان دلیل سوم که ادله اجتهادی عقلی و نقلی ما را به پایه استدلالی آن برساند.

حجت الاسلام اعرافی یادآور شد: قرآن همواره بر تمایز میان خرافه و حقیقت تأکید کرده و از آنجا که دین ما عقلانی و منطقی است اسلام نسبت به خرافه حساسیت نشان داده و قرآن آن را مورد نکوهش قرار داده است.

وی تصریح کرد: به طور کلی ضعف بنیان فکری و اخلاقی یک جامعه می تواند بستر رشد و گسترش خرافه را فراهم کند اما دراین میان نباید از عوامل ثانویه ای چون سرخوردگی های اجتماعی، خانوادگی و مشکلات جامعه غافل شد.

حجت الاسلام علیرضا اعرافی رئیس جامعه المصطفی راهکار پاک شدن خرافه از جامعه را تقویت بنیان معرفتی و گسترش علم و اندیشه و همچنین اطلاع رسانی مناسب دانست، تا بتوان با اتکا به آن مانع از رشد انحراف و خرافات شد.

وی گفت: در دنیای معاصر که علم و معنویت در کنار یکدیگر از اهمیت بالایی برخوردار هستندباز با خرافات رو به رو هستیم به طوری که می توان استدلال کرد در مسئله وجود خرافه در دنیای قدیم و جدید تمایزی به وجود نیامده و پیشرفتهای جدید نتوانسته خرافه را از بین برده و برای متوازن کردن جامعه و اعضای جامعه بشری کارساز نبوده است.

حجت الاسلام اعرافی همچنین اظهار داشت: یکی از عرصه هایی که در تاریخ اسلام شاهد وجود و بروز خرافات در آن هستیم مسئله مربوط به منجی و مهدویت است. بسیاری از این خرافات در بستر یک امر طبیعی شکل می گیرند که در این مورد نیز می توان به اصل اعتقاد به منجی در همه ادیان الهی اشاره کرد.

وی اضافه کرد در همه ادیان الهی اعتقاد به منجی در اندیشه بشری تبیین شده و این امر مستند به ادله قطعی بوده اما گاهی افرادی مدعی منجی بودن و ارتباط با منجی می شوند که نمونه های آن در اسلام از 100 مورد هم متجاوز است.

رئیس جامعه المصطفی یادآور شد: با توجه به آموزه های امام زمان و ائمه هدی شناخت منجی تنها از میان علائمی که آنها فرموده اند میسر می شود و در غیر این صورت باید سایر مدعیان را تکذیب کرد.

کد خبر 732084

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha